Cristaloterapie

Cristaloterapia este o terapie cu ajutorul cristalelor de cuarţ. Cristalele sunt minerale care îmbracă o forma geometrică bine definită. Ele sunt încărcate la lumina lunii, soarelui şi energizate sub o apă curgatoare, o cascadă.

Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, atunci caâd erau folosite pentru prepararea tincturilor. Pentru protecţie erau purtate ca amulele şi talismane. Ele au şi capacitatea de a mări câmpul energetic al corpului (la nivel subtil, reglând energetic aura), pentru că emit vibraţii uniforme. Ele au puterea unei pietre care trăieşte. Energia intrinsecă a cristalelor acumulată în miliaone de ani în structura cristalină a pietrelor naturale poate echilibra disfuncţii ale organismului uman.

Cuarţul este cea mai economică sursă de energie. Pentru a reduce costurile, există metode de producere a acestui mineral folosind cantităţi mici din cuarţul natural. S-a descoperit că cel realizat în laboratoare este cel mai căutat. Cristalele obţinute pe această cale sunt mai bune pentru că sunt mai uniforme, mai clare şi de o calitate superioară.

Cristalele depozitează şi conduc energie. Ele pot absorbi un tip de energie şi pot emite un alt tip atunci caâd sunt strânse, încălzite sau răcite. Cristalele de cuarţ absorb atât magnetism din centrul Terrei cât şi radiaţie solară, după care pot emite energie. Aceste emisii energetice au fost surprinse cu fotografii speciale, aspectându-se ca o aura de lumină albă, ce radiază din centrul albastru sub formă de stea. Energia care radiază din cuarţul clar şi din alte cristale este compatibilă cu aura umană; acest atribut asigurându-le puteri de vindecare. Proprietatea piezoelectrică a cristalelor constă în capacitatea lor de a menţine o încărcătură electrică şi deci de a mări puterea de vindecare a meditaţiei, care la rândul său accelerează procesul. Ele au rolul de a amplifica energia dumneavoastră subtilă. în momentul în care acţionaţi asupra locului dureros, acţionaţi de fapt asupra câmpului auric.

Atunci când un cristal are formă de piramidă sau sferă îi creşte considerabil puterea. Pe o cană cu apă, o piramidă de cristal o poate purifica şi încărca energetic, aceasta având un efect terapeutic deosebit. Un cristal de o formă geometrică bine definită este un foarte bun conducător de energie. Piramida receptează energia prin bază şi emite prin vârf. Atrage energia şi o transformă. Este un sistem puternic de concentrare şi stocare a energiei. O piramidă aşezată în preajma unei persoane sporeşte câmpul energetic al acesteia de 3 ori. Sferele au capacitatea de a emite în toate direcţiile energie, creând un câmp radiant în jurul lor. Se spune că fiecare zodie este compatibilă cu anumite cristale. Parţial este adevărat, dar ceea ce contează este combinarea terapiilor în formula cea mai bună, cea mai eficientă pentru acea persoană cu gândurile, bolile şi trăirile ei.

Compatibilităţi între zodii şi cristale

 

Pietre indicate în diverse afecţiuni

  • Probleme ale sistemelor osos, nervos şi circulator, oboseală şi anemie: agata, spinel, jasp, rubin, coral, granat, diamant, hematit, obsidian.
  • Afecţiuni ale aparatului uro-genital, eliminarea toxinelor: silex, jaspuri, carneol.
  • Buna funcţionare a aparatului digestiv şi ameliorarea diabetului: citrin, cuarţuri, topaz, ochi de tigru, aur, ochi de pisică, piatra soarelui, chihlimbar.
  • Probleme cu inima, plamânii, sensibilitate excesivă, dezorientare, depresie: smarald, crisoberil, morganit, cuarţ roz, turmalină, alexandrit.

Efectele pietrelor asupra noastra

AMPLIFICĂ sau INDUC aspecte sau calităţi pozitive: curaj, încredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm.

DIMINUEAZĂ aspecte sau trăsături negative: teamă, stres, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boală.

ELIMINĂ aspecte care nu ne onorează: furie, stres, pesimism, violenţă, agresivitate, egoism.

ABSORB energii negative din mediul înconjurător.

PROTEJEAZĂ de energii negative.

Vibraţia chakrelor

Cu ajutorul cristalelor pot fi purificate cele 360.000 de căi energetice prin care circulă viaţa, fluidul vital. Energia vitală vine spre şi dinspre noi prin chakre, formând aura ce îmbrăţişează protector orice om, un “oval” de aproximativ 2 metri, purtând în sine tot spectrul curcubeului (roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet).

Orice modificare a aurei este semnul unei afecţiuni fizice sau psihice: ceva din fluxul energetic al chakrelor s-a tulburat şi trebuie reechilibrat. Cele 7 chakre principale corespund fiecare unei culori şi sunt responsabile de buna funcţionare a trupului şi psihicului nostru. “Lărgirea” unei chakre sau micşorarea ori chiar închiderea ei produc disfuncţionalităţile resimţite de corpul fizic, tulburările psihice, spaimele sau dorinţele noastre nemăsurate. Cristalele sunt menite pentru vindecarea lor. Cristalul este un rezonator ce poate schimba vibraţia organelor, a corpului, armonizează o chakră sau pe toate şi poate amplifica energia sau puterea gândului. Poate „repara” sau alina ceea ce propria viaţă sau influenţele exterioare au tulburat în fluxul nostru vital. Practic, nu există boli sau afecţiuni care să nu se încline ori să se „îmblânzească” în faţa puterii cristalului. Totul e ca omul să vrea să se armonizeze, să se lase în voia cristalelor, convins că se pot întâmpla minuni, să nu ajungă prea târziu ori… să nu-i fie deja scris că firul vieţii trebuie să se oprească în acel moment.

Purificarea cristalelor înainte de utilizare este obligatorie

Pietrele, cristalele, mineralele pot fi folosite pentru efectele lor curative, protectoare, energizante, magice, dar înainte de a le simţi efectul asupra dvs., cristalele trebuie purificate. Acest lucru se poate face: introducând cristalul în apă cu sare de mare; ţinând cristalul la soare aprox. 4 ore; ţinând cristalul între palme şi rostind o invocaţie a luminii: “Invoc lumina Cristului, lăuntric/Sunt un canal curat şi perfect/Lumina îmi este călăuză”.

După ce cristalul a fost purificat acesta poate fi folosit în vindecare doar după o perioadă de acordare cu propria persoană a vindecătorului, timp de 30 de zile, în care îl veţi purta asupra voastră tot timpul, oriunde mergeţi. Purtaţi pietrele alese la dvs. permanent, pe lănţişor sau într-o punguţa agăţată la gât, şi vă vor încărca de energie pozitivă sau vă vor echilibra nivelul energiilor în organismul dvs.

După purificarea şi acordarea cristalului, acesta va începe să vibreze în armonie cu voi. Când simţiţi furnicături sau pulsaţii, îl puteţi folosi în autovindecare. De acum îl puteţi folosi în meditaţie, la deblocarea chakrelor, purificarea şi mărirea aurei, channeling, protecţie antimalefică, energizare, etc. într-un stadiu mai avansat puteţi atinge treptele superioare vibraţionale ce vă pot induce într-o stare înalta de conştiinţă (conştiinţa lărgită, extinsă). Este o activare conştientă a corpului mental şi a emisferei cerebrale din dreapta, iar procedeele terapeutice de armonizare şi echilibrare reprezintă o expresie a spiritualităţii şi conştiinţei.

Pentru protecţie şi energizare puteţi crea într-o cameră o incintă cu cristale, amplasându-le în cele 4 colţuri ale locuinţei, pe laturi şi 2 (unul cu vârful în sus, unul cu vârful în jos) în centrul tavanului, prinse pe lustră. Cu un cristal de cuarţ lăsat într-un vas putem purifica apa potabilă. O astfel de apă accentuează efectul medicamentelor (efect homeopatic), în special a celor de origine naturală. Prin plasarea a două cristale sub pernă, unul cu vârful în sus şi celalalt cu vârful în jos, vibraţiile acestora ajută şi orientează subconştientul în timpul călătoriilor sale astrale şi vă asigura protecţia în timpul somnului. în acest interval se pot primi chiar răspunsuri la diferite probleme, prin intermediul Călăuzei astrale.

Cristalele, clusterele, geodele, sferele din cristal, aşezate în casă reprezintă o oază de energie pură, sănătate şi armonie, care ajută la îndepărtarea energiilor negative din acel spaţiu, mărind protecţia împotriva atacurilor psihice şi randamentul intelectual. Rezultatele sunt extraordinare în scurt timp şi le veţi percepe ca pe o binefacere.

Dar cristalele nu sunt folosite numai în vindecare. Ele au un rol foarte important în acţiunea, desfăşurarea şi susţinerea ritualurilor magice, deoarece ele focalizează energiile şi menţin o vibraţie înalta a canalului de lumină şi energiilor astrale şi ale spaţiului (sferei) energetic în care are loc ritualul magic. Atunci când începi să lucrezi cu cristalele se petrece un fenomen interesant. Vei începe să simţi şi să fii conştient de o energie sau forţă mai mare decât pe care o ai in prezent. Această forţă a fost numită Forţa de Viaţă a Sinelui Superior şi cuprinde „ceea ce eşti capabil să devii” atunci când vei fi perfect acordat la Sursa Supremă de Energie şi Lumina. Cristalele de cuarţ te vor ajuta, în modul lor minunat, să te racordezi la această Sursă Divină.