Astrologie arabă

Astrologia arabă figurează printre cele mai prestigioase ale lumii, chiar dacă nu este foarte cunoscută publicului larg. În cazul ei, semnele zodiacale nu poartă numele unor constelaţii, ci pe cele ale unor arme albe. Acestea indică atitudinea noastră înnăscută cu care abordăm viaţa, care este percepută ca o luptă. Semnele (sau armele) sunt, în horoscopul arab, în număr de nouă.

Sabia: 24 noiembrie-3 ianuarie.
Ghioaga ţărănească: 4 ianuarie-10 februarie.
Arcul: 11 februarie-19 martie.
Cuţitul: 20 martie-1 mai.
Pumnalul: 2 mai-15iunie.
Suliţa: 16 iunie-22 iulie.
Praştia: 23 iulie-4 septembrie.
Spada: 5 septembrie-14 octombrie.
Buzduganul: 15 octombrie-23 noiembrie.

Sabia (24 noiembrie-3 ianuarie) – Adolescentul etern

Personalitate: uşurinţă, vivacitate, tinereţe fizică şi psihică, dinamism, mişcare. Nativul-sabie este plăcut, cu un spirit viu, curios în legătură cu orice, este ca argintul viu. Poate părea uşor imatur şi adeseori pare să joace rolul unei fetişcane căreia îi place să atragă atenţia, să fie ascultată, privită, căutată… Aşa ajunge să colecţioneze numeroşi admiratori, însă se plictiseşte rapid de o situaţie sau de o relaţie şi de aceea statornicia îi e străină. Desigur, mai târziu, îl copleşesc regretele când îi pare rău că nu a dus lucrurile până la capăt.

Provocarea vieţii sale: să înceteze să mai fie superficial. Să ajungă la miezul lucrurilor. Să nu mai cedeze tentaţiei de a fugi atunci când întâlneşte o primă dificultate. Să nu se mai lase pradă descurajării şi să nu mai renunţe la ţelurile pe care şi le propune. Va reuşi cu ajutorul altora cu condiţia să nu-i mai considere doar un public care trebuie cucerit.

Visul secret: să întâlnească un om pe care să-l vrăjească pentru totdeauna cu modul său adolescentin de-a fi, cu plecările intempestive şi care să se arate nebun de gelozie din cauza armatelor sale de admiratori platonici, bineînţeles. Căci, în fond, nativului îi place mai mult să viseze la dragoste decât să o trăiască.

Ghioaga ţărănească (4 ianuarie-10 februarie) – Energie pură

Personalitate: un nativ solid, care poate părea dur, când de fapt adevărul e cu totul altul. Este, în realitate, tandru, generos, iubitor, numai că nu prea ştie ce este aceea diplomaţie şi spune mereu ceea ce gândeşte, uneori fără minime menajamente. Căci este un nativ adevărat care vrea să fie înţeles deşi vivacitatea spiritului său şi marea libertate interioară îi dăunează uneori. Energic şi curajos, îi lipseşte uneori compasiunea pentru cei care sunt mai slabi sau mai puţin puternici.

Provocarea vieţii sale: să nu mai creadă că ştie tot şi înţelege tot, chiar şi referitor la alţii. Să-şi dezvolte simţul intuiţiei, să înveţe să-i asculte pe ceilalţi, să-i accepte şi să-i lase să trăiască aşa cum vor, chiar dacă nu înţelege exact cum gândesc. Cu această condiţie, îşi va găsi pacea interioară, atunci când va stabili o distanţă sănătoasă între sine şi alţii şi va putea beneficia astfel de toată bogăţia umană din jur.

Visul secret: are vise de adolescent – ca un om să se îndrăgostească nebuneşte de el, să lase totul baltă şi să plece împreună într-o aventură fantastică. Pentru toată viaţa, bineînţeles. Ca asta să se întâmple, ar trebui bineînţeles să se lase “prins”, or asta nu e tocmai uşor pentru nativ.

Arcul (11 februarie-19 martie) – Îndrăzneală şi fragilitate

Personalitate: tânăr, nativului din acest semn îi lipseşte încrederea în el însuşi, îşi imaginează că ceilalţi îl văd ca fiind fad şi neinteresant. Se înşelă grav! Are un farmec puternic, ceea ce face să nu fie uitat deloc uşor! Din această lipsă de încredere, se trag şi greşelile pe care le face. De pildă, de teamă să nu fie tratat cu indiferenţă sau de teamă să nu fie atacat, el e cel care preia iniţiativa: îşi întinde arcul, ţinteşte, dă drumul săgeţii şi apoi, imediat, începe să regrete că a ţintit în acea direcţie. Apoi îşi va cere scuze persoanei respective… atitudine îndrăzneaţă, dar fricoasă. Cu timpul, va învăţa să aprecieze mai corect o situaţie şi va şti să recunoască acele contexte în care va avea nevoie de “arc” şi de “săgeată”.

Provocarea vieţii sale: să capete încredere în sine, să se folosească de imensul potenţial, de strălucirea şi energia pe care le degajă. Să se întoarcă spre cei care-i seamănă şi care îl iubesc aşa cum este. Şi să nu încerce să semene mulţimii, ar fi păcat!

Visul secret: să nu mai aibă tot felul de îndoieli. Să aibă succes, să fie recunoscut pentru talentul său, să fie admirat. Toate acestea se pot împlini cu condiţia ca nativul să creadă în ele. Şi să aibă încredere în cei care îl iubesc!

Cuţitul (20 martie-1 mai) – Forţă vitală

Personalitate: nativul acestei zodii apare ca fiind o persoană tonică, ce nu cedează niciodată în faţa dezamăgirilor. Orice s-ar întâmpla, el va găsi mereu energia de a ridica fruntea, de a munci, de a-şi îmbunătăţi proiectele pentru ca acestea să aibă succes, de a se implica în planuri îndrăzneţe. Are şi unele defecte, de pildă poate izbucni în adevărate accese de furie, când cuvintele îi ies din gură fără să mai cântărească asupra lor. În ciuda acestora însă, rămâne un nativ fermecător.

Provocarea vieţii sale: acest aventurier are nevoie de provocări, de cuceriri, iubirea pentru el trebuie să vină din senin şi pentru asta e capabil să-şi schimbe viaţa în cinci minute. De ce are nevoie: de răbdare, de luciditate, să nu se mai lase condus de impulsurile de moment. Şi mai ales să nu ia decizii sub imperiul emoţiilor de care se lasă invadat adesea.

Visul secret: să găsească omul genial, puţin nebun, care va aduce visul în viaţa sa şi soarele în iubire!

Pumnalul (2 mai-15iunie) – Truditorul

Personalitate: nativul pumnal munceşte ca un nebun, cu bucurie şi voie bună. De aceea, urcă rapid treptele sociale şi îşi găseşte o reală împlinire în profesie. Dar, totodată, simte nevoia să aibă un cămin al său, o casă, copii şi nu îi plac relaţiile pasagere. Îi plac plimbările lungi în natură, serile în faţa şemineului, muzica şi artele în general. Îşi spune adesea că “ţine prea multe în spate”. Şi, de asemenea, crede că din această cauză ceilalţi îl iubesc: pentru că îi plasează propriile lor poveri. Iar el are ceva de câştigat? Nu întotdeauna…

Provocarea vieţii: să înveţe să fie la fel de tranşant şi pe plan afectiv, cum e pe plan profesional. Să nu mai permită să se abuzeze de amabilitatea şi generozitatea sa. Să păstreze distanţa faţă de cei profitori. Să înveţe să impună limite fără să se teama că va pierde afecţiunea sau respectul celorlalţi. Să înveţe să-şi asume riscuri şi să iasă din rutină atunci când aceasta se instalează.

Visul secret: să plece într-o călătorie în jurul lumii, să descopere alte culturi şi alte stiluri de viaţă, să-şi exprime latura generoasă printr-o operă sau proiect personal care să îi schimbe viaţa.

Suliţa (16 iunie-22 iulie) – Călătorul

Personalitate: el aleargă, aleargă peste tot! Suliţa se mişcă fără încetare, trăieşte clipa şi nu se gândeşte decât la viitor. Într-un cuvânt, e un nativ ocupat, care se implică în multe proiecte. Are în el multă dragoste de dăruit, pentru jumătate, pentru copii, dar şi pentru omenire, în general. Este foarte intuitiv, un excelent ascultător şi nu îşi arată adevărata fire decât atunci când are deplina încredere.

Provocarea vieţii sale: acest aventurier care vrea să descopere lumea are nevoie de cuceriri, de proiecte, cu cât mai dificile, cu atât mai bine. Se va bate pentru ideile sale până la ultima suflare, se va implica total în luptele pe care le duce, fie ele umanitare sau politice. Are curajul de a-şi asuma opiniile şi este cu adevărat o persoană cu o inimă de leu. Dacă ştie să-şi canalizeze energia şi setea de acţiune, atunci dorinţa de a schimba lumea nu rămâne doar un vis.

Praştia (23 iulie-4 septembrie) – Îndrăgostita

Personalitate: înfricoşător de independent, nativul se revoltă contra oricărui lucru ce-i ameninţă libertatea. Îi e foarte greu să respecte anumite limite, fie că sunt de ordin material, intelectual, moral sau spiritual. El crede că nu se poate progresa decât dacă uităm de trecut şi reformăm totul şi aplică deseori acest principiu şi în viaţa personală când i se întâmplă des să o rupă definitiv cu prietenii, cu profesia, cu iubiţii pentru a o lua de la capăt! Dar, de fiecare dată, se aruncă într-o nouă viaţă cu aceeaşi pasiune ăi aceeaşi sinceritate.

Provocarea vieţii sale: o mai mare stabilitate, motivaţii mai durabile, implicarea în proiecte pentru care să aibă răbdare. Pe scurt, răbdarea şi voinţa de a se implica luând în considerare şi experienţele trecutului. Şi să nu mai dea ascultare impulsului de a o rupe imediat cu oamenii care se întâmplă să-i displacă sau să-l plictisească timp de un minut!

Spada (5 septembrie-14 octombrie) – Independenţă şi reuşită

Personalitate: nativul din semnul Spadei este un om excepţional care poate obţine lucruri măreţe cu condiţia să-şi urmeze scopurile fără să se preocupe de alţii, care au dificultăţi în a-i înţelege aspiraţiile, şi cu condiţia să respecte un anumit ritm, fără să fie nerăbdător şi fără să se lase repede descurajat. Mare iubitor de riscuri şi provocări, are adesea tendinţa de a urma căi aventuroase, drumuri foarte accidentate doar “ca să vadă cum e” sau doar de dragul schimbării. Din fericire, beneficiază de un ascuţit simţ al intuiţiei, pe care se poate baza şi ştie să se înconjoare de oamenii potriviţi. Prietenii, iubiţii şi familia îl susţin şi îi dau sfaturi bune.

Provocarea vieţii sale: să nu ia decizii bazate pe imensul său orgoliu! Conştient de abilităţile sale, reuşeşte adesea cu brio, însă totodată nu trebuie să creadă că a ajuns la capătul unui drum când de abia l-a început. Pe plan sentimental, mai multă modestie şi interes pentru ceilalţi nu i-ar strica.

Visul secret: o mare familie, mulţi copii şi mulţi prieteni! Dar obiectivele personale îi consumă tot timpul şi toată energia. De aici apare un sentiment de frustrare pe care trebuie să-l învingă: la urma urmei, viaţa a fost foarte generoasă cu el.

Buzduganul (15 octombrie-23 noiembrie) – O persoană adulată

Personalitate: poate că nu e prea agreabil, prea măgulitor să auzi că eşti în semnul acesta, dar totuşi… Nativul acestui semn cumulează multe atuuri, este calm, sigur de el, îşi cunoaşte atuurile şi ştie să se folosească de ele la momentul oportun. Ştie să uzeze de instrumentele pe care le are la dispoziţie, este un lider, un adevărat şef de echipă şi este adesea înconjurat de un cerc de admiratori şi de adepţi. Misiunea sa este să conducă, să ghideze. De altfel, uneori pare avea o atitudine prea autoritară pentru anturajul său, însă nimeni nu-i contestă poziţia de lider.

Provocarea vieţii sale: să se facă iubit pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce reprezintă, pentru ceea ce are în inimă, nu pentru ceea ce afişează. Să reuşească să mai dea jos armura de protecţie, să redevină uman. Asta îi cer, de altfel, şi cei care îl iubesc sau copiii săi.

Visul secret: şi-ar dori tot: glorie, averi, succes, bani, o mare iubire, toate aceste aşteptări sunt de fapt reflexia unei mari fragilităţi şi a unei frici teribile de singurătate. În sprijinul tuturor proiectelor sale grandioase, beneficiază de o incredibilă energie şi de un mare noroc.