Atingerea terapeutică

Majoritatea persoanelor văd sau experimentează doar atât cât este necesar sau esenţial pentru ei şi viaţa lor nemijlocită. În ziua de azi, oamenii nu cunosc prea multe despre corpurile lor ca sisteme energetice. Adeseori se spune: „Avem doctori, aşa încât de ce să ne pierdem noi vremea?” În felul acesta renunţăm la responsabilităţile noastre şi la o mare parte din puterea şi controlul – pe care îl avem din naştere – asupra propriei noastre sănătăţi. Iar atunci când ne preocupa doar ocazional propriul nostru corp fizic şi energiile sale, nu este de mirare că energiile vitale cele mai subtile sunt atât de afectate.

Ne putem dezvolta abilitatea de a experimenta în mod real energiile subtile ale vieţii. Putem învăţa să recunoaştem că energiile nu se opresc la nivelul pielii. Dintre elementele corpului nostru, mâinile au cea mai mare sensibilitate – şi o putem dezvolta în aşa măsură încât să simţim emanaţiile de energie subtilă ale corpului, precum şi proiectarea lor în interiorul corpului. Aceasta abilitate de a proiecta energii vindecătoare prin intermediul palmelor este cunoscută sub mai multe denumiri. În timpurile străvechi era denumită „atingerea regelui”. Astăzi, i se spune „atingerea terapeutică”. Este o metoda de folosire a mâinilor în scopul dirijării energiilor – umană şi spirituală – în vederea susţinerii procesului de vindecare. Aceasta este o formă de vindecare vibratorie şi este foarte eficientă pentru alinarea durerilor şi suferinţelor şi pentru o relaxare generală. Care este de obicei primul lucru pe care îl facem atunci când ne lovim ? Punem mâna pe rană şi o ţinem acolo! Simţim cum ne alină durerea. Mâinile noastre sunt instrumente naturale de vindecare şi oricine îşi poate dezvolta această abilitate, chiar şi mai târziu pe parcursul vieţii. Indiferent de rezultatele palpabile sau argumentele ştiinţifice, dacă cineva crede că aşa ceva este cu neputinţă, este destul de greu să-i schimbi părerea. Majoritatea oamenilor cresc complet neştiutori sau cunoscând prea puţine lucruri despre energiile subtile ale vieţii. De multe ori, orice experienţe de acest gen sunt considerate „coincidenţe”, sau puse pe seama unei imaginaţii prea bogate. Rezultatele şedinţelor de vindecare prin atingere terapeutică sunt diferite de la o persoană la alta. Îndemânarea de a folosi atingerea terapeutică există în noi în stare latentă, doar trebuie „trezită” sau, altfel spus, „iniţiată”. Cuvântul cheie este perseverenţa – oricine poate obţine rezultate palpabile.

Vindecarea prin atingere terapeutică foloseşte energiile subtile ce înconjoară corpul fizic. Este o formă de vindecare ce nu depinde de contactul efectiv cu corpul omenesc, deşi uneori un asemenea contact îi poate spori eficienţa. Această formă de vindecare a fost considerată întotdeauna de natură spirituală. Din păcate, atunci când spui că practici vindecarea spirituală, mulţi presupun că este o metodă bazată exclusiv pe credinţă şi pe armonizarea vindecătorului cu oarecare forţe divine. Deşi atingerea terapeutică este mai eficientă în acest fel, rezultatele nu depind numai de credinţă sau de divinitate. De fapt, încă se cunosc prea puţine despre desfăşurarea procesului de vindecare. Dar chiar în aceste condiţii, important este de ştiut că atunci când acţionăm într-un anumit mod, se produc anumite efecte. Practica a demonstrat acest lucru cu prisosinţă!

Cu toţii avem capacitatea de a efectua schimbări în energiile noastre, de natură fizică sau subtilă, chiar dacă nu toţi înţelegem aceste fenomene – este o aptitudine înnăscută. Ceea ce trebuie să descoperim şi să dezvoltăm sunt tehnicile cu care rezonăm şi prin care putem trezi această abilitate din starea ei latentă, pentru a o direcţiona în funcţie de scopurile noastre. Să nu uităm că vindecarea vine întotdeauna din interior; bolnavul se reface singur – terapeutul este doar un „catalizator” sau un „canal” care vine în sprijinul sistemului regenerator al individului, însă (încă o dată) vindecarea vine din interior.

Există persoane care se autointitulează „vindecători”. Pentru binele dumneavoastră, vă sfătuiesc să nu apelaţi la serviciile lor.

Material inspirat din: “Ghid de iniţiere în terapii energetice”, T. Andrews.