Meditaţie de purificare a aurei

„Mantia nupţială de aur” este o frază (expresie) care provine din timpurile creştinătăţii ezoterice. Străvechile ceremonii de iniţiere nu erau accesibile oricărui muritor de rând, ci doar anumitor „aleşi”. Găsim o ilustrare în pilda nunţii fiului de împărat (Matei 22:2-14). Cei ce nu aveau haina de nuntă nu puteau intra. Această haină de nuntă reprezintă aura şi sufletul purificat al individului.

Purificarea aurei se desăvârşeşte prin suprimarea dorinţelor josnice şi trăirea unei vieţi lipsite de egoism, plină de dragoste şi dăruire, dedicate omenirii şi fiecărei creaturi însufleţite.

Această haină înconjurând corpul este formată din energie de culoare albastră şi aurie.

Aura şi sufletul individului sunt cele care, prin purificare şi fortificare, îl fac să devină un adevărat binefăcător invizibil, care poate folosi în mod conştient acest corp pentru a vizita alte persoane şi locuri, treaz sau în vis. Pentru ca aura să ajungă atât de dinamică şi pură, centrele chakra trebuie să fie curăţate şi activate totodată. Le-am descris ca fiind centre de lumină din corp. În Orient sunt numite „flori de lotus”, iar creştinismul ezoteric se referă la aceste centre folosind termenul de „trandafiri de lumină”. Când aceşti trandafiri de lumină mediază energia purificată în interiorul şi în jurul corpului, aura devine ca o haină de nuntă din aur.

Meditaţia care urmează este un exerciţiu dinamic pentru activarea a 12 din aceste centre de lumină. În mod tradiţional, oamenii se concentrează asupra a şapte centre chakra.

Cele 12 centre din acest exerciţiu sunt mai energizante şi au un efect de echilibrare mai accentuat decât în sistemul tradiţional. Aceste 12 centre există în mod latent în fiecare din noi. Când sunt trezite la viaţă şi funcţionează din plin, ele devin 12 lumini minunate ale trupului care imprimă aurei o strălucire aurie.

Aceşti 12 trandafiri de lumină posedă un înalt simbolism. Există un lung şir de semnificaţii atribuite cifrei 12, cel mai evident fiind cele 12 semne ale zodiacului.

Trandafirii de lumină din tălpile picioarelor sunt treziţi prin dedicarea vieţii tale în serviciul şi urmarea exemplului învăţaţilor din timpuri străvechi şi prin lipsa de şovăială în a face bine celor din jur.

Trandafirii de lumină din genunchi sunt treziţi după ore îndelungi de rugăciune şi meditaţie, când umilinţa devine o trăsătură caracteristică a vieţii tale.

Trandafirii de lumină din palme sunt treziţi când trăieşti în spirit de dăruire, întinzând în orice moment mâna ca să dai ajutor sau alinare celor din jur. Ele devin din ce în ce mai vibrante pe măsură ce efortul tău de perfecţionare şi setea de a învăţa lucruri noi devine mai intens în fiecare zi.

Trandafirul de la baza coloanei vertebrale – zona bazei chakra tradiţionale – este trezit cu mai multă forţă când îţi purifici pe deplin energiile şi înveţi să te debarasezi de tot ce este josnic.

Trandafirul de lumină din aria plexului solar este de fapt o îmbinare a două centre chakra tradiţionale, aflate în zona splinei şi a plexului solar. Pe măsură ce mintea şi emoţiile sunt echilibrate, aceste două centre se combină pentru a crea o nouă sursă de lumină.

Trandafirul din inimă străluceşte cu putere când păstrezi înţelegere şi compasiune faţă de tot ce te înconjoară. Pe măsură ce înveţi să iubeşti cu înţelepciune şi gingăşie, strălucirea acestui trandafir se întinde alinător şi plin de încântare asupra ta şi a tuturor celor pe care-i întâlneşti de-a lungul vieţii tale.

Trandafirul din zona gâtului se trezeşte din plin când înveţi cum să foloseşti puterea cuvântului. Cât timp limbajul tău este repezit, nerespectuos ori conţine vorbe destructive, acest centru nu se va putea dezvolta în adevărata sa splendoare. Este centrul forţei creative, a voinţei în exprimare.

Trandafirul de lumină din centrul aflat între sprâncene înfloreşte când reuşeşti să creezi echilibrul între intuiţie şi intelect. Pe măsură ce-ţi dezvolţi încrederea în viziunea interioară şi trezeşti energiile feminine înnăscute ale imaginaţiei, intuiţiei şi dragostei părinteşti, acestea vor da naştere unei iluminări aurice superioare.

Trandafirul de lumină din creştetul capului este centrul energiilor masculine. Pe măsură ce înveţi cum să foloseşti energiile feminine ale iluminării şi dragostei părinteşti şi le aplici la condiţiile concrete ale vieţii tale, acest centru începe să strălucească.

Meditaţia care urmează îşi propune să ajute la trezirea acestor centri de lumină şi iluminarea aurei.

Este un exerciţiu potrivit pentru a fi executat în mod regulat – personal recomand acest lucru cel puţin odată pe lună. Înainte de a începe, asigura-te că nu vei fi deranjat. Scoate telefonul din priză, şi aşează-te într-o poziţie confortabilă.

Dacă vrei, poţi să execuţi întâi o relaxare progresivă, trimiţând senzaţii de căldură şi liniştire către fiecare parte a corpului.

Foloseşte exerciţiul de respiraţie ritmică.

Respiră adânc şi relaxează-te. Pe măsură ce te relaxezi, permite energiilor tale să te înconjoare. Imaginează-ţi că cineva tocmai ţi-a pus pe umeri o mantie odihnitoare. Îţi este cald, te simţi împăcat şi în siguranţă.

Relaxându-te, te vezi în capul unei scări. La picioarele acestei scări este o lumină palidă, caldă care te invită. Cu fiecare treaptă pe care o cobori, eşti din ce în ce mai relaxat. Te simţi cum devii din ce în ce mai uşor. Când ajungi la jumătatea scării, eşti atât de uşor că tălpile tale abia ating treptele. Continui să cobori, şi te simţi minunat. Uitaseşi cât de bine este să te relaxezi şi să pluteşti.

La capătul scării te trezeşti într-o cameră rotundă. în mijlocul camerei este o oglindă înaltă, împodobită. Lumina palidă care te-a atras de-a lungul scărilor se află deasupra acestei oglinzi.

Rămâi în picioare în faţa oglinzii. La început nu vezi nimic, apoi, pe măsură ce priveşti în ea, oglinda reflectă o abureală uşoară, după care apare propria ta imagine.

Nu ai haine pe tine, şi te vezi într-o formă ideală. Te vezi aşa cum eşti cu adevărat, tu însuţi. Eşti cuprins de un sentiment binefăcător. îţi dai seama că uitaseşi ce fiinţă minunată eşti.

Uitându-te în oglindă, vezi doi boboci de trandafir formându-se în vârfurile picioarelor tale. Bobocii încep să se desfacă, petală cu petală, plini de frumuseţe şi gingăşie. Pe măsură ce-i vezi înflorind, îţi aduci aminte de fiecare pas pe care l-ai făcut în această viaţă pentru a ajunge unde te afli azi. Îţi aduci aminte de greşelile pe care le-ai făcut, şi de timpurile când toate păreau simple şi drepte. Vezi momentele când alţii te-au ajutat şi ţi-au direcţionat paşii. După care, vezi calea de lumină care se întinde în faţa ta, promisiunea viitorului.

Doi trandafiri se formează deasupra genunchilor tăi. Sunt la fel de frumoşi şi gingaşi ca cei dinainte. Urmărind petalele care se desfac în faţa ochilor tăi, îţi aduci aminte de timpurile când alţii au îngenuncheat ca să te ajute. îţi reaminteşti de momentele când ai văzut pe alţii împiedicându-se şi căzând, şi te-ai oprit ca să-i ajuţi.

Uitându-te în oglindă, vezi trandafiri formându-se în palmele tale. Se desfac petală cu petală, delicaţi şi vibranţi. Imagini din trecut trec prin faţa ochilor tăi. îţi aduci aminte de timpurile când cineva a ridicat mâna spre tine cu furie, şi îţi aduci,, aminte când o mână iubitoare te-a ajutat să-ţi ştergi lacrimile. îţi aduci aminte de mâinile celor din jur care s-au întins spre tine cu prietenie şi ajutor, şi vezi momentele când tu însuţi ai întins mâna cuiva apropiat. Vezi persoanele din viaţa ta care au fost binecuvântate prin mâna ta dulce care Ie-a atins obrazul cu dragoste.

Apoi, vezi un trandafir care se formează în zona bazinului tău. Pe măsură ce înfloreşte sub ochii tăi, vezi acele aspecte din viaţa ta pe care le-ai curăţat şi purificat. Vezi momentele din viaţă pe care le-ai schimbat în bine. Vezi de asemenea acele domenii care mai au nevoie de atenţie şi eforturi din partea ta.

Şi un alt trandafir apare în vecinătatea plexului tău solar. Pe măsură ce se desface în faţa ta, vezi acele momente când emoţiile s-au ţinut departe de tine. Vezi momentele când nu ai lăsat sentimentele tale să fie recunoscute. Vezi de asemenea timpurile când ai răspuns cu grijă şi iniţiativă la diferite întâlniri de persoane şi situaţii. Vezi clipele când ai reuşit să-i împingi pe cei din jur către ceva pozitiv, minunat în viaţa lor.

După care un trandafir apare în inima ta, şi, urmărind petalele sale cum se desfac în splendoare, îţi aminteşti toate momentele când ai iubit şi pierdut. Iţi reaminteşti deopotrivă de momentele când ai primit răspuns la sentimentele tale. Vezi iubirea celor care sunt acum în jurul tău, şi vezi cum capacitatea ta de a iubi încă şi mai puternic în viitor te va face să devii o forţă tămăduitoare în viaţa celor pe care îi vei atinge.

Al zecelea trandafir apare acum în zona gâtului tău şi se desface, petală cu petală. Îţi aduce aminte de momentele când ţi s-au adresat cuvinte răstite şi descurajatoare. Îţi reaminteşti şi de câte ori tu însuţi ai aruncat cuvinte nesocotite şi negative în faţa sau despre cei din jur. Apoi vezi momentele când vorbele cuiva te-au înălţat, te-au bucurat, ţi-au dat curaj şi încredere. îi vezi pe cei care trăiesc în jurul tău şi care au nevoie de cuvinte încurajatoare şi iubitoare din partea ta. îţi notezi în minte că trebuie să stai de vorbă cu ei, curând.

Al unsprezecelea trandafir se formează în zona sprâncenelor tale. Pe măsură ce înfloreşte, îţi aduci aminte de toate visurile pe care le-ai avut din copilărie şi până acum. îţi reaminteşti de câte ori nu ai reuşit să le hrăneşti, de câte ori ai refuzat să urmezi imaginile tale cele mai înalte. Apoi începi să vezi cum aceste visuri se desfac şi înfloresc pentru tine. Ele îţi animează imaginaţia, şi îţi aduci aminte că niciodată nu ai o speranţă, un vis ori dorinţă fără ca undeva să existe posibilitatea de a realiza această speranţă, vis ori dorinţă în realitate, şi că singurul lucru care le poate spulbera este compromisul.

Pe măsură ce ultimul trandafir înfloreşte sub privirea ta fermecată, deasupra creştetului capului, vezi tot ce trebuie să faci ca să ajungi la împlinirea visurilor tale. Vezi promisiunea viitorului, cu condiţia să-ţi canalizezi, energiile în această direcţie. Acesta este trandafirul împlinirilor în viaţa ta.

Aşa cum stau deschişi în faţa ta, cei 12 trandafiri încep să strălucească plini de o nouă energie, care se revarsă din petalele lor. O radiaţie aurie te înconjoară, ca şi cum o mantie de lumină aurie ţi-a fost aşezată pe umeri.

Haina de aur cuprinde întreaga ta aură, umplând-o cu raze de lumină şi sănătate, şi în minte oferi o rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă pentru această aducere aminte a adevăratei tale chintesenţe.

Gândeşte-te că vrei să păstrezi trandafirii în viaţă.

Imaginea din oglindă dispare, dar tu încă simţi minunatele flori deasupra ta, vibrând de lumină şi energie, şi eşti perfect conştient de strălucirea aurie în aura ta.

Păstrezi această senzaţie în timp ce te întorci la scările dinainte şi te urci la nivelul conştientului, aducând cu tine promisiunea celor 12 trandafiri de lumină şi Mantia nupţială de aur.

Sa îţi fie cu folos această frumoasă meditaţie şi să îţi purifice sufletul!

Materialul este extras din cartea „Cum să vezi şi să interpretezi aura” de Ted Andrews